Wie ben ik

Mijn naam is Martin Wolf en graag stel ik me kort aan je voor.

Ik ben 64 jaar en geboren onder de Stevenskerk in Nijmegen. Mijn jeugd heb ik doorgebracht in Den Haag. Verliefd geworden in 1979 en een aantal jaren later getrouwd met Marieke Bosma en in die periode ook in het Westland (Wateringen) gaan wonen. In 1988 ben ik vader geworden van een zoon en in 1990 van een dochter waarmee een Koningswens voor ons beiden werd ingevuld. Ik ben trots op mijn beide kinderen, échte mensen-mensen, oorspronkelijk, recht door zee en met veel humor. In 2007 werd ons gezin ruw getroffen door het plots overlijden van Marieke na een heel kort en ernstig ziekbed. Dat is een enorme klap voor ons als gezin geweest en soms nu nog verdrietig. Zowel mijn beide kinderen als ikzelf moesten verder, al stond ons leven op dat moment helemaal stil, dat rouwen ging met vallen en opstaan.

 

wiebenik

Nú ben ik in een fijne relatie met Jacq Putker, ook een coach (echter vooral in de Diabetes -en terminale zorg). We maken in onze vakanties graag gebruik van onze vintage- camper.

Opleidingen & ontwikkeling

Na de middelbare school heb ik de Pedagogische Academie voor Basis Onderwijs gedaan en afgerond in Den Haag (J.D. de Visser Smits) en vervolgens orthopedagogiek (MO.A en MO.B) gestudeerd bij Fontys (destijds de Katholieke Leergangen). Vervolgens allerlei andere opleidingen gevolgd waaronder coachingsopleidingen en cursussen/opleidingen die specifiek gericht waren op het werkveld van dat moment. Mijn laatste coachings-opleiding was een intense training in synergetisch coachen en leidinggeven bij Osmoconsult in Utrecht. Die periode leerde me ook weer veel over mezelf en het leven. Wat afscheid nemen van een dierbare met mensen doet. Hoe rouw en verdriet bezit kan nemen van iemands leven en hoe ik zelf in het leven stond en nu sta. Ook en bovenal vaak bepaald door de context waarin je groot gekomen bent. In die periode kwam ik in contact met mijn huidige partner (Jacq) waarmee ik nu in Maassluis woon.

Werk & vrijwilligerswerk

Na aanvankelijk voor de klas gestaan te hebben in het basisonderwijs en het VSO LOM ben ik in Den Haag aan het werk gegaan als ortho-pedagoog in het Consultatieteam Onderwijs Jeugdhulpverlening. Daarna heb ik met veel plezier gedurende 18 jaar een directie-functie gehad op een middelbare school in Westland. Ik heb jarenlang huwelijken voltrokken als beëdigd Buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand in de gemeente Westland. Tevens een reeks aan bestuurlijke functies gehad waarbij het kind steeds centraal stond en de betrokkenheid op het Westland/Wateringen steeds groot was. Ik werk nu nog een drietal dagen per week als coach van leerkrachten in het basisonderwijs. Ik stop daarnaast nog veel vrije tijd in bestuurlijk werk, vrijwilligerswerk, in het coaching bieden, geven van (ontspannings)massages en het bieden van opvoedkundige hulp.

Tot slot

Ik ben een gedreven mens en sta positief in het leven. Toch ben ik ook bekend en doorleefd met de moeilijke dingen die in ieders’ leven kunnen gebeuren. Blijvend geïnspireerd door de kansen die ik steeds weer krijg en die steeds weer op mijn pad lijken te komen.

In het contact met mijn cliënten wil ik graag nabij zijn, maar ik ben geen redder. Ik kan geen pasklare oplossingen aanreiken. De verantwoordelijkheid voor jouw persoonlijke verandering ligt nadrukkelijk bij jou als cliënt. Door mijn hulp en interventies wil ik jou wel graag nabij zijn.

Je kunt dus op me rekenen.